Skoro jasno
17°
Bratislava
Ela
24.5.2025
Najlepší nepečený jahodový koláč: Dobrota, ktorá sa stratí zo stola rýchlosťou blesku
Zdielať na

Najlepší nepečený jahodový koláč: Dobrota, ktorá sa stratí zo stola rýchlosťou blesku

jahodový koláč

Zdroj: Profimedia

Sezóna jahôd je v plnom prúde a vy rozmýšľate, ako ich ešte využiť? Vyskúšajte si z nich pripraviť napríklad fantastický nepečený zákusok, ktorý máte hotový raz dva a zaručene ním prekvapíte každú návštevu.

Tento koláčik pripravíte naozaj veľmi jednoducho a rýchlo a jeho chuť vás absolútne dostane. Chrumkavý základ s nadýchaným krémom a šťavnatými jahodami si zaručene obľúbite.

Nepečený jahodový koláč

Ingrediencie:

Na korpus
• 400 g maslových sušienok
• 120 g masla

Na krém
• 250 g mascarpone
• 120 g smotany na šľahanie
• 100 g práškového cukru
• 150 g jahôd

​Postup

  1. Rozdrvte sušienky pomocou mixéra, zalejte ich rozpusteným maslom a vytvorte korpus na koláč.
  2. Vyložte dno formy s priemerom 24 cm papierom na pečenie a polovicou cesta vytvorte na dne a bokoch základ pre koláč. Dajte zachladiť do chladničky a pripravte si náplň.
  3. Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom opatrne vmiešajte mascarpone.
  4. Jahody umyte, nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do krému.
  5. Hotový krém nalejte na sušienkový korpus a posypte zvyšným sušienkovým cestom.
  6. Dajte dobre zachladiť a môžete podávať ozdobené práškovým cukrom a čerstvými jahodami.

Súvisiace články

Najčítanejšie