Najlepší nepečený jahodový koláč: Dobrota, ktorá sa stratí zo stola rýchlosťou blesku
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Sezóna jahôd je v plnom prúde a vy rozmýšľate, ako ich ešte využiť? Vyskúšajte si z nich pripraviť napríklad fantastický nepečený zákusok, ktorý máte hotový raz dva a zaručene ním prekvapíte každú návštevu.
Tento koláčik pripravíte naozaj veľmi jednoducho a rýchlo a jeho chuť vás absolútne dostane. Chrumkavý základ s nadýchaným krémom a šťavnatými jahodami si zaručene obľúbite.
Nepečený jahodový koláč
Ingrediencie:
Na korpus
• 400 g maslových sušienok
• 120 g masla
Na krém
• 250 g mascarpone
• 120 g smotany na šľahanie
• 100 g práškového cukru
• 150 g jahôd
Postup
- Rozdrvte sušienky pomocou mixéra, zalejte ich rozpusteným maslom a vytvorte korpus na koláč.
- Vyložte dno formy s priemerom 24 cm papierom na pečenie a polovicou cesta vytvorte na dne a bokoch základ pre koláč. Dajte zachladiť do chladničky a pripravte si náplň.
- Vyšľahajte smotanu s cukrom a potom opatrne vmiešajte mascarpone.
- Jahody umyte, nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do krému.
- Hotový krém nalejte na sušienkový korpus a posypte zvyšným sušienkovým cestom.
- Dajte dobre zachladiť a môžete podávať ozdobené práškovým cukrom a čerstvými jahodami.