Oblačno
18°
Bratislava
Gizela
17.5.2025
Mega chutný recept od Ivany Gáborík: TOTO jedlo s domácim pestom si obľúbite hneď
Zdielať na

Mega chutný recept od Ivany Gáborík: TOTO jedlo s domácim pestom si obľúbite hneď

Ivana Gaborik

Zdroj: Instagram/iversanns

Krásna Ivana pravidelne dokazuje, že je vynikajúca domáca gazdiná, ktorá svojej rodine pravidelne pripravuje zdravé a chutné jedlá. Vyskúšajte si podľa nej pripraviť pesto, ktoré zachutí celej vaše rodine.

Ivana Gáborík sa netají tým, že uprednostňuje kvalitné suroviny a domácu stravu, polotovary plné éčok by ste u nej rozhodne nenašli. Takmer každý deň doma varí pre svoje dcérky a manžela a svojimi receptami mnohé ženy inšpiruje. Tento tip rozhodne stojí za vyskúšanie!

Chutný obed s domácim pestom

Základom zeleného domáceho pesta je málo používaný šťavel, ktorý sa často považuje za burinu, pritom je plný výživných látok a dokáže perfektne obohatiť náš jedálniček.

„Šťavel je nenáročná trvalka kyslastej chuti , ktorá má množstvo hodnotných živín. Spomeniem aspoň jeho vysoký obsah vitamínu C, A, B, vlákniny, draslíku, železa. Táto trvalka predchádza napríklad anémii, znižuje tvorbu hlienov, má priaznivý vplyv na črevnú flóru, atď,“ vyzdvihla jeho pozitívne účinky Ivana a pridala aj veľmi chutný tip na obed, kde práve pesto zo šťavelu použila.

Ingrediencie:

  • 1 šálku kučeravého kelu,
  • 2 šálky šťavelových listov,
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/3 šálky olivového oleja,
  • soľ podľa chuti.

Postup: Je to veľmi jednoduché. Všetky ingrediencie stačí pomixovať do hladkej konzistencie. Ak je pesto veľmi husté, pridajte trochu vlažnej vody.

Ivana vo videu ukázala, ako hotové pesto použila na prípravu chutného obeda. Zmiešala ho s uvarenou celozrnnou ryžou, pridala feta syr, varené vajíčko, avokádo a plátky opraženej slaniny. Na vrch ešte pridala posekanú pažítku a petržlenovú vňať. Vyzerá to veľmi chutne, čo poviete?

Pripravte si šťavelové pesto do zásoby, môžete ho skladovať v chladničke alebo si ho v menších porciách dajte zamraziť a môžete ho využívať do rôznych pokrmov.

Súvisiace články

Najčítanejšie