Oblačno
31°
Bratislava
Henrich
15.7.2025
Polievková klasika od Ivany Gáboríkovej, ktorú jedni milujú, druhí nemusia: Kedy ste ju jedli naposledy?
Zdielať na

Polievková klasika od Ivany Gáboríkovej, ktorú jedni milujú, druhí nemusia: Kedy ste ju jedli naposledy?

polievka ivana gaborikova

Zdroj: Instagram/iversanns

Prichádzajúca jeseň je aj časom polievok, ktoré nielen zasýtia, ale aj zahrejú žalúdok. U Gáboríkovcov je obľúbená práve kapustovo- rajčinová, na ktorej si všetci pochutnajú.

Bývalá tanečnica je šikovná gazdiná a v kuchyni vie raz-dva vyčarovať chutné, no najmä rýchle jedlá. Aj preto jej recepty mnohé ženy milujú.  

​Ivana dáva prednosť kvalitným surovinám a zbytočne nevymýšľa rôzne komplikované jedlá. Jedným z ich obľúbených je aj stará dobrá klasika kapustovo-rajčinová polievka, na ktorú už mnohí asi aj zabudli. Kým niektorí ju zbožňujú, mnohí ju až tak nemusia. Do ktorej skupiny patríte vy?

Ingrediencie:

  • 1 menšiu bielu hlávkovú kapustu
  • rajčinový pretlak
  • zemiaky nakrájané na kocky
  • vývar( kuracia hruď…)
  • soľ, bobkový list, kmín, cukor

Postup:

"Na oleji ošmahnem nakrájanú kapustu a postupne ju zalievam vývarom. Keď je kapusta mäkšia, pridám zemiaky, soľ, kmín, bobkový list. Povarím a keď sú zemiaky skoro hotové, prilejem rajčinový pretlak a dochutím cukrom. Ak je z vývaru dobré mäso, nakrájam ho na drobno a hodím do polievky. Dobrú chuť," opísala prípravu Ivana. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Súvisiace články

Najčítanejšie