Polievková klasika od Ivany Gáboríkovej, ktorú jedni milujú, druhí nemusia: Kedy ste ju jedli naposledy?
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/iversanns
Prichádzajúca jeseň je aj časom polievok, ktoré nielen zasýtia, ale aj zahrejú žalúdok. U Gáboríkovcov je obľúbená práve kapustovo- rajčinová, na ktorej si všetci pochutnajú.
Bývalá tanečnica je šikovná gazdiná a v kuchyni vie raz-dva vyčarovať chutné, no najmä rýchle jedlá. Aj preto jej recepty mnohé ženy milujú.
Ivana dáva prednosť kvalitným surovinám a zbytočne nevymýšľa rôzne komplikované jedlá. Jedným z ich obľúbených je aj stará dobrá klasika kapustovo-rajčinová polievka, na ktorú už mnohí asi aj zabudli. Kým niektorí ju zbožňujú, mnohí ju až tak nemusia. Do ktorej skupiny patríte vy?
Ingrediencie:
- 1 menšiu bielu hlávkovú kapustu
- rajčinový pretlak
- zemiaky nakrájané na kocky
- vývar( kuracia hruď…)
- soľ, bobkový list, kmín, cukor
Postup:
"Na oleji ošmahnem nakrájanú kapustu a postupne ju zalievam vývarom. Keď je kapusta mäkšia, pridám zemiaky, soľ, kmín, bobkový list. Povarím a keď sú zemiaky skoro hotové, prilejem rajčinový pretlak a dochutím cukrom. Ak je z vývaru dobré mäso, nakrájam ho na drobno a hodím do polievky. Dobrú chuť," opísala prípravu Ivana.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame