Ideálny snack či zdravá desiata pre deti: Vyskúšajte mrkvovo-jablkové muffiny bez múky
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Ak hľadáte tip na rýchly a zdravý koláč, tento recept si určite obľúbite!
Chutia výborne, sú plné výživných surovín a môžete si ich bez obáv vychutnať na raňajky či na desiatu. Upečte si tieto vynikajúce muffiny ešte dnes a už zajtra budete mať o desiatu pre deti do školy postarané!
Nové časti obľúbenej relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja na vás čakajú už v septembri!
Mrkvovo-jablkové muffiny bez múky
Ingrediencie:
- 100 g nastrúhaných jabĺk
- 100 g nastrúhanej mrkvy
- 2 vajcia
- 150 g jemných ovsených vločiek a strúhaného kokosu (môže byť 75 + 75)
- 70 g trstinového cukru
- 50 g kokosového oleja
- hrsť hrozienok
- hrsť mletých vlašských (alebo iných) orechov
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
Profimedia
Postup:
- Oddeľte žĺtka od bielok. Žĺtka dobre vymiešajte s cukrom do penista, pridajte kokosový olej a poriadne prešľahajte metličkou.
- V druhej miske zmiešajte suché ingrediencie – kokos, vločky, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
- Suchú zmes nasypte k vyšľahaným žĺtkam, premiešajte a pridajte nastrúhané jablká, mrkvu a mleté orechy.
- Do masy nakoniec jemne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov a cestom naplňte formičky na muffiny.
- Pečte pri 160 °C približne 20-25 minút.