Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2025
Na Veľkú noc nesmie chýbať! TOP hrnčekový mrkvový koláč zachutí každému
Zdielať na

Na Veľkú noc nesmie chýbať! TOP hrnčekový mrkvový koláč zachutí každému

mrkvový koláč

Zdroj: Profimedia

Ak ste si na sviatky ešte nestihli napiecť, vyskúšajte tento fantastický koláč. Jeho príprava je jednoduchá a chutí neodolateľne!

Tieto veľkonočné sviatky sú úplne iné, ako boli všetky predošlé. Napriek tomu, že sa asi nestretnete so širšou rodinou a priateľmi, urobte si peknú atmosféru aspoň doma so svojimi najbližšími. Tento skvelý koláčik určite poteší všetkých a hotový ho máte raz dva!

vo štvrtok 16.apríla o 10-tej hodine si môžete prostredníctvom live streamu na stránke www.joj.sk vychutnať so svojimi deťmi premiéru muzikálu Zázračný poklad, ktorý pripravilo Spievankovo! Nenechajte si to ujsť a prispejte tým na pomoc zdravotníkom!

​Hrnčekový mrkvový koláč

Ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (môžete byť aj špaldová)
  • 4-5 ks väčšej mrkvy
  • 1 šálka mletých orechov
  • 1ČL mletej škorice
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL prášok do pečiva (môže byť aj perníkový)
  • Štipka soli

Na polevu:

  • 1 balenie Lučiny (neochutenej)
  • 150 g zmäknutého masla
  • 3-4 PL práškového cukru
  • ½ balíčka vanilkového cukru
    Mrkvový koláč

    Mrkvový koláč

    Pinterest

Postup:

  1. Najskôr si pomocou kuchynského robota nastrúhajte mrkvu a orechy.
  2. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do penista a postupne pridávajte všetky ostatné suroviny.
  3. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou a postupne vmiešajte do cesta.
  4. Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech a pečte pri 180°C približne 20 minút.
  5. Koláč nechajte vychladnúť a až potom polejte pripravenou polevou z lučiny.
  6. Na polevu môžete nastrúhať tmavú čokoládu alebo zvyšné mleté orechy.

Tip navyše

Toto chutné univerzálne cesto môžete použiť aj do formičiek na muffiny a hotové ich môžete ozdobiť polevou z lučiny, prípadne čokoládovou polevou.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie