Oblačno
23°
Bratislava
Milica
17.8.2025
Máte ich prebytok? Vyskúšajte paradajkovú bombu z rúry, ktorá pobláznila internet
Zdielať na

Máte ich prebytok? Vyskúšajte paradajkovú bombu z rúry, ktorá pobláznila internet

paradajkova polievka

Zdroj: midjourney.com

Každý rok sa to opakuje. Záhrada a trhy ponúkajú paradajky v takom množstve, že už nevieme, čo s nimi. Čerstvé v šaláte? Jasné. Na chlieb s maslom? Samozrejme. A čo ďalej? Vyskúšajte fantastickú polievka z pečených paradajok.

Zuzana Vačková je populárna influencerka aj vďaka svojim zdravým a chutným receptom. Medzi jej obľúbené jedlá patrí aj táto chutná paradajková polievka, ktorá sa od klasiky trochu odlišuje. Paradajky najprv opečte v rúre! Pečenie pri strednej teplote vytiahne z paradajok ich prirodzenú sladkosť a intenzívnu vôňu. Šupka sa jemne scvrkne, dužina zmäkne a chuť sa zmení na niečo, čo sa nedá porovnať s obyčajnou varom pripravenou polievkou.

Viac zaujímavých receptov nájdete aj v relácii Bez servítky v archíve na JOJplay!

Ako si ju pripraviť? Jednoducho!

​Ingrediencie:

  • paradajky 
  • trochu papriky 
  • cibuľa 
  • cesnak 
  • bazalka 
  • soľ 
  • olivový olej

Postup: 

  1. Zeleninu dobre umyte, pokrájajte na menšie kusy a vložte olejom pokvapkanej misy na zapekanie. 
  2. Posoľte a dajte piecť do rúry na približne 45 minút na 200°C.  
  3. Cesnak môžete upiecť aj celú ružičku v šupke, po upečení ho iba ľahko vylúpnete.  
  4. Upečenú zeleninu vložte do mixéra, rozmixujte a môžete rovno servírovať na tanier.  
  5. Hotovú polievku podávajte s nastrúhaným syrom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť! 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Vackova (@zuzanavackova)

Súvisiace články

Najčítanejšie