Máte ich prebytok? Vyskúšajte paradajkovú bombu z rúry, ktorá pobláznila internet
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: midjourney.com
Každý rok sa to opakuje. Záhrada a trhy ponúkajú paradajky v takom množstve, že už nevieme, čo s nimi. Čerstvé v šaláte? Jasné. Na chlieb s maslom? Samozrejme. A čo ďalej? Vyskúšajte fantastickú polievka z pečených paradajok.
Zuzana Vačková je populárna influencerka aj vďaka svojim zdravým a chutným receptom. Medzi jej obľúbené jedlá patrí aj táto chutná paradajková polievka, ktorá sa od klasiky trochu odlišuje. Paradajky najprv opečte v rúre! Pečenie pri strednej teplote vytiahne z paradajok ich prirodzenú sladkosť a intenzívnu vôňu. Šupka sa jemne scvrkne, dužina zmäkne a chuť sa zmení na niečo, čo sa nedá porovnať s obyčajnou varom pripravenou polievkou.
Viac zaujímavých receptov nájdete aj v relácii Bez servítky v archíve na JOJplay!
Ako si ju pripraviť? Jednoducho!
Ingrediencie:
- paradajky
- trochu papriky
- cibuľa
- cesnak
- bazalka
- soľ
- olivový olej
Postup:
- Zeleninu dobre umyte, pokrájajte na menšie kusy a vložte olejom pokvapkanej misy na zapekanie.
- Posoľte a dajte piecť do rúry na približne 45 minút na 200°C.
- Cesnak môžete upiecť aj celú ružičku v šupke, po upečení ho iba ľahko vylúpnete.
- Upečenú zeleninu vložte do mixéra, rozmixujte a môžete rovno servírovať na tanier.
- Hotovú polievku podávajte s nastrúhaným syrom a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Zobraziť tento príspevok na Instagrame