Skoro jasno
Bratislava
Alžbeta
19.11.2025
Chcete skúsiť niečo iné ako klasiku? Upečte si fit vianočné perníky!
Zdielať na

Chcete skúsiť niečo iné ako klasiku? Upečte si fit vianočné perníky!

perniky

Zdroj: instagram/simona.brnova

Koľko plechov perníkov ste tento rok napiekli? Zrejme nie jeden a máte aj svoj overený recept. Ak by ste chceli vyskúšať zdravšiu, no veľmi chutnú verziu tohto vianočného pečiva, inšpirujte sa!

Bývalá misska Simona Brnová pravidelne cvičí a je milovníčka zdravého životného štýlu. A práve z jej dielne pochádza recept na fit vianočné perníky, ktoré si zamilujete. 

Táto Slovenka dokáže vytvoriť naozaj originálne perníkové kúsky!

​Základ tvorí bezlepková múka a príprava tohto populárneho vianočného pečiva je naozaj jednoduchá...

Ingrediencie:

  • 400 g bezlepková múka
  • 50 g kokosový cukor
  • 1 čl sóda bikarbóna
  • 4 čl perníkové korenie
  • 50g mleté vlašské orechy
  • 50 g čakankový sirup
  • 50 g orieškové maslo
  • 1/2 banán
  • 100 ml rastlinná smotana

Postup:

Suché suroviny spolu premiešame. Roztlačíme polovicu banánu a primiešame k nemu 100 ml rastlinnej smotany. Postupne pridáme čakankový sirup aj orieškové maslo. Všetko spolu premiešame a vytvoríme cesto. Zabalíme do fólie a cez noc odložíme do chladničky. Cesto na druhý deň vyvaľkáme a vykrojíme z neho perníky. Tie uložíme na papierom vystlaný plech a pečieme 15 minút pri 170 stupňov celzia. "Ak chcete, aby boli medovníčky lesklé, potrite ich pred pečením žĺtkom alebo zmiešajte rastlinné mlieko a agave sirupom," opísala prípravu zdravších medovníkov Simona.

Súvisiace články

Najčítanejšie